Crna hronika
0

Granični prijelaz Izačić: P.G. lišen slobode zbog nasilja u porodici

FENA
Službenici Jedinice Granične policije Izačić na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić, na ulazu u BiH, 9. jula u 21.10 sati kontrolirali su državljanina Republike Hrvatske, P. G., rođenog 1986. u Jajcu, nastanjenog u mjestu Mala Ostrna u Republici Hrvatskoj.

Provjerom u Registru potraga, utvrđeno je da je za njim raspisao potragu KMUP Travnik zbog krivičnog djela "nasilje u porodici".

P.G. je lišen slobode i u utorak 10. jula u 07.00 sati predat službenicima Sudske policije SBK-a Novi Travnik, saopćeno je iz Granične policije BiH.

M.B. LIŠEN SLOBODE ZBOG LAŽNE POREZNE ISPRAVE

Službenici Jedinice Granične policije Zvornik na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj, na izlazu iz BiH, 10. jula u 01.15 sati, kontrolirali su državljanina BiH, M. B., rođenog 1981. u Sarajevu, nastanjenog u Sokocu.

Provjerom u evidenciji potraga, službenici Jedinice Granične policije Zvornik su utvrdili da je za M.B. raspisao potragu MUP Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela lažna poreznka isprava.

M.B. je lišen slobode i u 14.00 sati predat službenicima Sudske policije Tuzla.

DRŽAVLJANKA SRBIJE LIŠENA SLOBODE ZBOG FALSIFICIRANJA NOVCA

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Prisika, na ulazu u BiH, 10. jula u 01.30 sati službenici Jedinice Granične policije Kamensko kontrolirali su državljanku Republike Srbije, J.J., rođenu 1972. u Smederevskoj Palanci, nastanjenu u općini Smederevo, Republika Srbija.

Provjerom u Registru potraga, utvrđeno je da je za njom raspisao potragu CJB Banja Luka zbog krivičnog djela falsificiranje novca.

J.J. je lišena slobode i u 13.35 sati predata službenicima MUP-a RS CJB Banja Luka.