Crna hronika
0

Granična policija zaplijenila veću količinu cigareta

FENA
Službenici Jedinice Granične policije Hum su u srijedu u 21.30 sati u graničnom pojasu u blizini Međunarodnog graničnog prelaza Hum pronašli 10 neraspakovanih paketa (500 šteka) cigareta "ronhill".

O događaju je upoznat tužilac Tužilaštva BiH koji je naložio da se ova roba preda Upravi za indirektno oporezivanje - Carinska ispostava Višegrad, što je slijedećeg dana i učinjeno.

U toku je rad na ovom slučaju.

U četvrtak u 16.05 sati službenici Jedinice Granične policije Hum su u graničnom pojasu Svijetlo brdo uočili vozilo "peugeot".

Približivši se licu mjesta, dvije nepoznate osobe su se udaljile iz vozila u kome su ostavile tri paketa cigareta (150 šteka) "ronhill", za koje postoji osnovi sumnje da su krijumčarene.

O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH koji je naložio da se izvrši uviđaj, a predmetna roba preda UJOBiH. O ovome je upoznata i PU Čajniče u cilju pronalaska vlasnika vozila kojeg su naknadno pronašli inspektori za istrage Jedinice Granične policije Hum i priveli ga u Jedinicu na graničnom prijelazu Metaljka zbog kriminalističke obrade.

U toku je rad na ovom slučaju.

Pored ovoga, na lokalitetu Gornji Klobuk u općini Trebinje, u četvrtak u 17. 50 sati vodiči službenih pasa iz Terenskog ureda Jug-Čapljina primijetili su tri nepoznate osobe koje su iz pravca granice s Republikom Crnom Gorom kroz šumu ilegalno prenosile cigarete.

Uočivši vodiče službenih pasa, osobe su pobjegle ostavljajući za sobom šest paketa cigareta (300 šteka) "memphis".

Mjesto događaja je osigurano, a uviđaj su izvršili inspektori iz Jedinice Granične policije Trebinje. O događaju je obaviješten glavni tužilac Okružnog tužilaštva u Trebinju koji je naložio poduzimanje daljnjih istražnih radnji i podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu.

Rad na ovom predmetu je u toku.