Trebinje
0

Granična policija uhapsila pljačkaše Prve banke u Podgorici

SRNA
Policijski službenici Jedinice granične policije Trebinje su 10. 03. 2010. godine oko 12 sati na magistralnom putu Bileća - Nikšić u rejonu graničnog prijelaza Deleuša pri kontroli putničkog motornog vozila Ford, bh. registarskih oznaka, vlasništvo rent-a-car agencije iz Banjaluke otkrili tri pištolja i više od 25. 000 eura.

U vozilu su se nalazila dva državljana BiH, N. N. i V. P. te lice koje kod sebe nije posjedovalo nikakve dokumente, ali je utvrđeno da je državljanin Crne Gore. Vatreno oružje je bilo sakriveno ispod sjedišta u vozilu, kao i torbica sa euro novčanicama u različitim apoenima.

S obzirom da se radilo o vozilu koje je neposredno prije kontrole ušlo u BiH iz pravca Crne Gore, u saradnji sa pripadnicima MUP-a Crne Gore izvršene su hitne provjere u toku kojih je utvrđeno da postoji sumnja da pronađeni novac potječe iz razbojništva koje je prethodnog dana u večernjim satima izvršeno u centru Podgorice, kada je opljačkana filijala Prve banke Crne Gore, te da jedan od pištolja otkrivenih u vozilu potječe iz istog krivičnog djela kada je otet jedan od radnika obezbjeđenja banke.

Lica koja su se nalazila u vozilu su lišena slobode, a provjerama je utvrđeno da se jedan od njih u trenutku kontrole nalazio na sedmodnevnom dopustu iz KPZ gdje izdržava kaznu zbog ranije počinjenog razbojništva, a da je za drugim na području Crne Gore raspisano više potjernica zbog sumnje da je izvršio više krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata.

O ovom događaju je obavješten nadležni tužilac i sudija Okružnog tužilaštva Trebinje, a u dalju kriminalističku obradu predmeta uključeni su pripadnici Centra javne bezbjednosti Trebinje, koji su i preduzeli dalju obradu.