Crna hronika
210

Granična policija uhapsila Mirzada Brkića

Piše: M. N.
Granična policija BiH uhapsila je na graničnom prijelazu Karakaj M.B., 1985. godište, državljanina BiH, zbog potjernice koju je izdao Općinski sud Sarajevo, saopćeno je iz Granične policije.

Kako Klix.ba nezvanično saznaje riječ je o Mirzadu Brkiću, koji se traži zbog, kako je navedeno, teškog kaznenog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

Brkić je kontroliran u autobusu koji prometuje na relaciji Beograd – Sarajevo u srijedu u 20:30 sati i iz Karakaja će biti prebačen u Tuzlu.

Podsjećamo, Brkić je prije godinu i 11 mjeseci uhapšen jer je automobilom povrijedio tri pješakinje na trolejbuskom stajalištu u sarajevskom naselju Grbavica. Poslije nesreće, podvrgnut je testu na narkotike, a u krvi mu je konstatovano prisustvo psihoaktivne supstance amfetamin.

U saobraćajnoj nesreći su povrijeđene A. Ž. (1960), I. K. (1962) i M. Dž. (1955) koje su liječene na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu.

Na Općinskom sudu Sarajevo pokrenut je postupak protiv njega ali se nije pojavio na ročištu četiri puta. Sud je odredio mjeru pritvora u trajanju od 30 dana i raspisao potjernicu. Desetak dana prije toga Brkić je uhapšen, a kod njega je pronađeno hladno oružje i heroin.