Crna hronika
0

Granična policija osujetila pokušaj krijumčarenja četvoro turskih državljana

FENA
Službenici Jedinice Granične policije Velika Kladuša osujetili su pokušaj krijumčarenja četvoro turskih državljana.

Službenici ove jedinice su 16. jula u 22.30 sati u mjestu Drmanjevo - Plazikur u općini Velika Kladuša tokom kontrole putničkog motornog vozila «audi» bh. registarskih oznaka ustanovili da se u vozilu, osim vozača, nalaze i četiri osobe, državljani Republike Turske - Y. S.(1966.), L. K.(1966.), M. G.(1986.) i M. B. (1985.).

U trenutku kontrole, vozilom je upravljao J.G., državljanin BiH rođen u mjestu Nepeke, općina Velika Kladuša, gdje je i nastanjen.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo - krijumčarenje osoba, o događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH koji je naložio da se strani državljani saslušaju, ispita osumnjičeni, te dostavi izvještaj Tužilaštvu BiH.

Od državljana Republike Turske uzete su izjave na okolnosti dolaska i pokušaja Ilegalnog prelaska granice Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, nakon čega su uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka procesuirani u Sudu za prekršaje u Velikoj Kladuši, a potom predani službenicima Službe za poslove sa strancima Bihać.

J. G., koji je bilo lišen slobode, nakon kriminalističke obrade otpušten je iz sjedišta Jedinice Granične policije Velika Kladuša.

Tužilaštvu BiH bit će dostavljen izvještaj u vezi s ovim slučajem, saopćeno je iz Glavnog ureda Granične policije BiH.