Traže da se ne gasi ulična rasvjeta
0

Građani Pala ogorčeni zbog ubistva djevojke

SRNA
Pale (Foto: PaleLive.com)
Pale (Foto: PaleLive.com)
Opština Pale smatra se jednom od najneuređenijih u Republici Srpskoj kada je riječ o radnom vremenu ugostiteljskih objekata i radu komunalne policije, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Građani Pala izrazili su ogorčenje nakon što je rano jutros u ovom mjestu ubijena maloljetna djevojka nakon kraće svađe sa dvojicom muškaraca, koji su ubrzo poslije toga uhapšeni.

Građani smatraju da im je ugrožena bezbjednost, a da je jedan od razloga za to gašenje ulične rasvjete odmah poslije ponoći.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevu u više navrata zvanično je upozoravano rukovodstvo opštine Pale da ne gasi uličnu rasvjetu.

U policiji ističu i da oni nisu nadležni za radno vrijeme ugostiteljskih objekata.

"Sve ovo dovodi do toga da na ulicama i u ugostiteljskim objektima imamo maloljetne osobe", kažu u policiji.

Opštinska vlast na Palama ranije je donijela odluku o isključenju javne rasvjete radi, kako tvrde, uštede električne energije.

Načelnik opštine Miodrag Kovačević i predsjednik Skupštine opštine Miroslav Brčkalo nisu se javljali na pozive Srne da bi prokomentarisali stanje bezbjednost na Palama nakon odluke vlasti da gase uličnu rasvjetu.

Srna nezvanično saznaje da građani Pala planiraju da u srijedu, 27. marta, održe protest zbog učestalog nasilja na ulicama u ovom mjestu.