Crna hronika
7

Gradiška: Drumski razbojnici oteli vozilo i vozača izbacili na ulicu

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Gradiška policija uhapsila je tridesetosmogodišnjeg Adema Muharemovića i dvadesetčetvorogodišnjeg Osmana Dženanovića iz Gradiške zbog krivičnih djela razbojništvo i oštećenje tuđe stvari.

Srni je u Policiji Republike Srpske rečeno da su ove osobe jučer oko 5.30 sati u ugostiteljskom objektu "Slobin ranč" u mjestu Brestovčina, opština Gradiška, zamolili jednog gosta da ih svojim putničkim automobilom Mercedes poveze do mjesta Žaravica. Tokom vožnje jedan od njih je vozaču stavio nož pod vrat, a zatim ga u ulici Miroslava Antića u Gradišci istjerao iz automobila, kojim su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Nakon što je oštećeni prijavio ovaj slučaj pripadnici Policijske stanice iz Gradiške su u navedenoj ulici pronašli napušten automobil Mercedes sa oštećenjima prednjeg vjetrobanskog stakla, poklopca motora i prednjeg veznog lima, od udarca u betonski stub.

U toku je kriminalistička obrada Muharemovića i Dženanovića, koji će tokom dana biti predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Banja Luka, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima razbojništvo i oštećenje tuđe stvari.