Crna hronika
0

GP BiH: Uhapšene tri osobe na graničnim prijelazima

FENA
Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine uhapsili su 9. i 10. marta na graničnim prijelazima u BiH tri osobe za kojima su bile raspisane potjernice.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača na ulazu u Bosnu i Hercegovinu policijski službenici Jedinice granične policije Bijeljina uhapsili su državljanina BiH S. E. (1989.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Živinice zbog krivičnog djela teške krađe. S. E. je predan službenicima Sudske policije Tuzla, saopšteno je iz Ureda za informiranje GP BiH.

Policijski službenici Jedinice granične policije Zvornik na ulazu u BiH na MGP Šepak uhapsili su državljanina Republike Srbije, O. S. (1994.) jer je utvrđeno da je za njim potjeru raspisala Stanica javne sigurnosti Zvornik zbog krivičnog djela razbojničke krađe. Nakon toga O. S. je predan službenicima te stanice u Zvorniku.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška na izlazu iz BiH policijski službenici JGP Gradiška uhapsili su državljanina BiH i RH R. S. (1973), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Jajce zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti. R. S. će biti predan službenicima Sudske policije Odžak.