Crna hronika
379

Goražde u šoku: Poginuo bivši rukometaš Armin Adžem

Piše: E. A.
U Goraždu vladaju šok i nevjerica zbog pogibije 29-godišnjeg Armina Adžema u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M-20 u mjestu Vranići.
Armin Adžem
Armin Adžem

Nesreća se dogodila oko 23 sata, a policijski službenici i tim hitne pomoći koji su upućeni na mjesto nesreće mogli su samo konstatovati smrt.

"Dolaskom na mjesto nesreće utvrđeno je da je vozač motocikla Yamaha A. A., nastanjen u Goraždu, smrtno stradao u sudaru sa terenskim motornim vozilom marke Nissan kojim je upravljao H. M. nastanjen u Ustikolini. Upoznat je dežurni kantonalni tužilac, a uviđaj su izvršili službenici sektora kriminalističke policije MUP-a Goražde. Rad na dokumentovanju događaja je u toku", saopćeno je iz Uprave policije.

Vozilom Nissan upravljao je Mirzet Hranjčić iz Ustikoline, a u trenutku nesreće u automobilu su bili njegova supruga i dvoje maloljetne djece.

"Uviđaj je u toku, pozvali smo dr. Vedu Tucu, specijalistu sudske medicine, da izvrši obdukciju i on će stići popodne. Prikupljamo podatke o nesreći, policija traži dijelove motora kako bi se utvrdila brzina, a prema dosadašnjim podacima motociklista je pretekao drugo vozilo, najvjerovatnije je da se kretao većom brzinom jer je putničko vozilo dosta oštećeno, čak je odvaljen točak, a lijevo staklo je razbijeno, najvjerovatnije od udara kacige. U svakom slučaju istraga će pokazati šta se desilo", izjavio je za Klix.ba kantonalni tužilac Lazar Draško.

Vozač Nissana nije zadobio teže povrede, kao ni članovi njegove porodice koji su bili u automobilu.

Iza Armina Adžema, inače bivšeg rukometaša Goražda, ostali su supruga i četverogodišnja kćer.