Crna hronika
0

Goražde: Džemal Sofović poginuo od eksplozije mine

FENA
Sinoć oko 19 sati u goraždanskom naselju Belvedere dogodila se tragedija. Džemal Sofović (1981.) smrtno je stradao usljed eksplozije mine ispred objekta u kojem je stanovao.

Do eksplozije je došlo kada je Sofović razvrstavao željezni otpad koji je je njegova supruga prikupila tokom dana a među kojim je bilo i neeksplodirano ubojito sredstvo. Prema izjavama očevidaca, Džemal je zadobio teške povrede usljed kojih je preminuo na putu do Kantonalne bolnice.

"Vidio sam da je teško ranjen, bez obje šake je ostao na licu mjesta i krvario je iz grudi, pozvali smo odmah hitnu, i prije nego što sam pritrčao moj sin je zvao hitnu. Došli su brzo. Zalijevali smo ga vodom, nije bio svjestan. Ta porodica živi od skupljanja sekundarnih sirovina, supruga mu je bila na deponiji, teško živi inače, užas", kazao je očevidac tragičnog događaja Zahid Kadrić.

Za Džemala nije bilo spasa. U Urgentnom centru Kantonalne bolnice ljekari su pokušali sa reanimacijom, no bezuspješno.

Prikupljanje i prodaja otpada porodici Sofović bio je jedini izvor priihoda. Iza Džemala su ostali supruga i trogodišnji sin. Nakon okončanja istrage bit će poznata vrsta NUS-a od kojeg je nastradao.