Crna hronika
8

Goraždanski vatrogasci satima gasili požar na vikendici

Piše: E. A.
Nakon što su sinoć kasno pripadnici vatrogasne jedinice Goražde ugasili požar koji je oko 21:20 sati izbio na vikendici koja se nalazi na samoj obali Drine u naselju Hubjeri kod Goražda, jutros rano pripadnici krim policije i protivpožarni inspektor MUP-a BPK Goražde su obavili uviđaj.

Podsjetimo, požar je u kasnim večernjim satima zahvatio krov vikendice a gašenje je potrajalo do kasno u noć zbog otežanih okolnosti jer je vikendica skoro kompletna od drveta.

Najvjerovatnije se zapalio dimnjak no požar je ugašen na vrijeme tako da nije došlo do većih posljedica. S druge strane lakše je povrijeđen vatrogasac Benamir Uglješa koji je zadobio posjekotinu na ruci no odmah je prevezen u Urgentni centar Kantonalne bolnice gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

Iz MUP-a BPK Goražde dobili smo informaciju da je uviđaj okončan no da se čeka mišljenje vještaka nakon čega će biti poznato kako je došlo do požara.

"Policija je dobila dojavu sinoć, no uviđaj nije mogao biti izvršen odmah, čekalo se jutro. Protivpožarni inspektor je bio zajedno sa pripadnicima krim službe, oni su svoj posao obavili. Čeka se mišljenje vještaka", kazali su nam u MUP-U BPK Goražde.

Ribari koji svakodnevno pecaju na obali u blizini Drine kažu kako niko "pametan" ne bi zapalio vikendicu.

"Čovjek koji održava objekat nama je rekao da je zapalio vatru, gorjela je kad je otišao, ali mu je bio ostao pa se vratio i onda je vidio da se dimnjak zapalio i zvao vatrogasce. On nije vlasnik, već je održavao tu vikendicu. Naš je čovjek iz Goražda, znam ga svaki dan istresao lug ovdje, mi ga baš pitali smeta li mu da parkiramo ovdje kad pecamo. Bila je jutros i policija", priča ribar Mujo Bajrica.

U vikendici na obali Drine inače ne živi niko, nakon što je vlasnik vikendice prije dvije godine poginuo na jezeru, objekat je prazan, već ga povremeno obilazi osoba koju je zadužila porodica.