Pokušao ubiti dva policajca
0

Goranu Hubijaru 16 godina zatvora

SRNA
Brčko
Brčko
Apelacioni sud Brčko distrikta pravosnažno je osudio Gorana Hubijara na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 16 godina za pokušaj ubistva dva policajca i još nekoliko teških krivičnih djela, saopšteno je danas iz Pravosudne komisije u Brčkom.

Hubijar je 7. marta u Brčkom pucao na dvojicu policajaca i tom prilikom jednog teže ranio. Osnovni sud ga je 19. marta 2010. godine nepravnosnažno osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 godina.

"Tako je sud za krivično djelo ubistvo u pokušaju dva policijska službenika utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 11 godina, za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga utvrdio je kaznu zatvora u trajanju od tri godine, za krivično djelo teške krađe utvrdio je kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, te je kao utvrđenu kaznu uzeo onu u trajanju od dvije godine i deset mjeseci izrečenu presudom Apelacionog suda Brčko distrikta iz 2009. godine za krivična djela teške krađe i posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga", objašnjava se u saopštenju za javnost.

Postupajući po žalbi optuženog i njegovog branioca, Apelacioni sud je Hubijaru smanjio prvobitnu kaznu za krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga sa tri na dvije godine zatvora, te mu je pravosnažno izrekao jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 16 godina.