Saobraćajna nesreća u Tuzli
0

FOTO / Golfom se zabio u autobusko stajalište pa pobjegao

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
U tuzlanskoj ulici Kulina bana oko 18.40 sati dogodila se teška saobraćajna nesreća, potvrđeno nam je u Operativnom centru MUP-a Tuzlanskog kantona.
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
U nesreći je pričinjena velika materijalna šteta, no povrijeđenih, prema prvim informacijama, nije bilo. Vozač koji je upravljao Golfom III (459-T-919), kao i njegov suvozač, pobjegli su s mjesta događaja te policija traga za njima.
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Glasnogovornik MUP-a TK Miralem Malkić nam je potvrdio da je vozač Golfa 3, najvjerovatnije, uslijed neprilagođene brzine pri mijenjaju saobraćajne trake, 'zakačio' Golfa 4 taxi službe "Euro", nakon čega je izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u autobusko stajalište.

Velika šteta je pričinjena na Golfu 3, te na autobuskom stajalištu koje je praktično uništeno. Golf 4 je pretrpio manju štetu.

Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Vozač taxija je ostao na mjestu događaja i on je dao iskaz policiji, koja može pretpostaviti ko je upravljao Golfom 3.

"Mi smo provjerili kome pripada vozilo i već imamo saznanja o vlasniku. No, on je još u bijegu i policija traga za njim kao i za suvozačem", rekao nam je Malkić.

On je također potvrdio da nije bilo povrijeđenih osoba koje su se u vremenu nakon nesreće javile u zdravstvenu ustanovu, kao ni Klinički centar u Tuzli, zbog čega se pretpostavlja da su putnici iz Golfa 3 prošli bez ozbiljnijih povreda.