Crna hronika
22

Gojko Vasić: Policija prati pedofile

SRNA
Gojko Vasić
Gojko Vasić
Direktor Policije Republike Srpske (RS) Gojko Vasić izjavio je danas da hapšenje muškarca u Banjoj Luci zbog sumnje da se bavio pedofilijom predstavlja redovnu djelatnost policije i da se prate lica koja se bave pedofilijom.

"Mi pratimo lica koja se bave i pedofilijom i pornografijom sa elementima pedofilije i nastojimo da to procesuiramo. Zbog zaštite žrtava, a i samog izvršioca, identitet ne možemo iznositi u javnost", rekao je Vasić novinarima u Banjoj Luci.

Četrdesetdevetogodišnji Banjalučanin čiji su inicijali M.B. uhapšen je jučer u Banjoj Luci zbog sumnje da je počinio krivično djelo zadovoljenje polnih strasti pred drugim i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Govoreći o smjenama u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) RS-a, Vasić je rekao da će dok traje MUP, biti promjena.

"Nije to nešto što se može završiti i reći – sad je stalo. Organizacija je takva, kao i u bilo kojoj drugoj firmi, mora biti promjena. Da li će neko na određenoj poziciji biti dan-dva ili godinu, dvije, deset, to je drugo pitanje", naveo je Vasić.

Govoreći o slučaju nestalog Bojana Koprene (25), Vasić je naveo da policija nema novih detalja, osim da preduzima mjere zajedno sa službama spašavanja koje imaju dresirane pse na pretraživanju šireg prostora na kojem je nestao, kao i da se iskoristi mogućnost pretrage Vrbasa.

Vasić je rekao da će pretraga Vrbasa biti urađena čim to bude dozvoljavao vodostaj i s ciljem pretrage za Goranom Simićem iz Banja Luke, navodeći da je u posljednjih deset godina bilo više slučajeva u kojima se zna da je Vrbas odnio tijela koja još nisu pronađena.

Bojan Koprena je poslednji put viđen živ 7. jula prošle godine ispred ugostiteljskog objekta u mjestu Kola, kod Banja Luke, a njegov nestanak je prijavljen dva dana kasnije.

Simić je nestao u nevremenu koje je u augustu zadesilo Banja Luku.