Crna hronika
17

Glamoč: Maloljetnik ranio muškarca nakon obračuna u kladionici

Piše: Š. B.
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
U subotu je u Glamoču došlo do verbalnog obračuna u kladionici nakon kojeg je jedan od učesnika obračuna, maloljetnik, na ulici iz vatrenog oružja ranio M. V. rođenog 1977. godine.

Kako saznajemo iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona 10, u subotu im je oko 16 sati prijavljeno kako je u Glamoču došlo do upotrebe vatrenog oružja. Incident se dogodio u kladionici koja se nalazi u sklopu ugostiteljskog objekta u ulici Ive Lole Ribara.

Incident je započeo verbalnim obračunom između maloljetnog K. P. rođenog 1999. godine i M. V. rođenog u Livnu, a nastanjenog u Glamoču.

Kako navode iz MUP-a, verbalni obračun je započeo nakon što je maloljetnik pokušavao proći prekoreda, što se M. V. nije svidjelo te ga je upozorio.

Nakon izlaska M. V. iz kladionice, maloljetni K. P. je krenuo za njim i nastavio se verbalno obračunavati, nakon čega je doveo i oca koji se fizički obračunao sa 39-godišnjakom.

Maloljetnik je iskoristio situaciju kako bi otišao do stana u kojem živi, a koji se nalazi u blizini mjesta događaja, te je donio pištolj marke Makarov kojim je M. V. nanio povrede donjih ekstremiteta.

M. V. je tom prilikom zadobio prostrelne rane na obje noge i zbrinut je u Kantonalnoj bolnici u Livnu.

Maloljetni K. P. je nakon ranjavanja pištolj vratio u stan te se udaljio u nepoznatom pravcu. Priveden je tokom dana. Njegov otac B. P. također je otišao do stana iz kojeg je uzeo pištolj korišten prilikom ranjavanja, kao i još jedan pištolj te se udaljio u pravcu Drvara motornim vozilom marke Golf 5. B. P. se u večernjim satima predao policiji.

B. P. je posjedovao vatreno oružje bez dozvole. Maloljetni K. P. je predat Kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje.