Teško provrijedio i komšinicu
0

Fojnica: Ubio bivšu suprugu, pa pucao sebi u prsa

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U subotu je oko podne Fahro Ferhatović tokom svađe ubio bivšu suprugu, povrijedio komšinicu i potom sebi pucao u prsa, pri čemu je zadobio lakše tjelesne povrede, javlja FTV.

Do tragičnog događaja je došlo u dvorištu porodične kuće u mjestu Prokoški Put u Fojnici, kada je Fahro Ferhatović. tokom svađe sa bivšom suprugom Melćom uzeo nož i nanio joj povrede na glavi. Nakon toga je iz automobila izvadio pušku M-48 i pucao joj u glavu. Nekoliko hitaca je pogodilo nesretnu ženu, koja je od zadobijenih povreda preminula.

Fahro Ferhatović je teške tjelesne povrede nanio i komšinici Ibreljić Dženani (1979) koja je pokušala pomoći Melći. Nakon toga je pri pokušaju samoubistva pucao sebi u prsa, prilikom čega je zadobio teške tjelesne povrede.

"Ferhatović Fahro i Ibreljić Dženana su na KCUS dovezeni oko 12:45 sati. Dženana je zadobila povrede glave i frakturu kosti, te prostrelnu ranu u predjelu ramena. Ona je smještena na Odjel neurohirurgije. Fahro ima izuzetno teške tjelesne povrede u predjelu grudnog koša. On je smješten na Kliniku za anesteziju i reanimaciju", potvrdila je za Sarajevo-x.com glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić.

Tačni uzroci ove tragedije još uvijek nisu poznati.