Negirala da je porodilja
0

Foča: Nermina Bajrović je izbola svoje novorođenče i bacila u WC

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Dvadesettrogodišnja Nermina Bajrović iz Sarajeva izvršila je čedomorstvo, odnosno lišila je života svoje novorođeno dijete sa više uboda nožem u porodičnoj kući na Tjentištu, potvrdio je Srni tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje Haris Hakalović.

Hakalović je rekao da je obdukcioni nalaz pokazao da je dijete rođeno živo, a dalja istraga će pokazati više detalja o ovom slučaju.

Policija u Foči pronašla je sinoć mrtvo novorođenče u jednom selu na Tjentištu. Kasno sinoć dežurni ljekar u fočanskoj bolnici prijavio je policiji da se na odjeljenju nalazi 23-godišnja djevojka iz Sarajeva, porijeklom sa Tjentišta, koja se žalila na bolove u stomaku i krvarenje. Prilikom hirurškog zahvata, ljekari su ustanovili da su bolovi posljedica porođaja. 

Policija je o ovome događaju obavijestila dežurnog tužioca u Trebinju koji je naredio istragu. Policija je pretresala porodičnu kuću djevojke i prateće objekte, te u poljskom WC-u pronašla beživotno tijelo novorođenčeta sa više uboda oštrim predmetom nanesenim po vratu i tijelu.

Zbog sumnje da je djevojka počinila krivično djelo čedomorstva, dežurni tužilac je naredio obdukciju i druge istražne radnje radi rasvjetljavanja ovog zločina. 

Bajrovićeva je prilikom ispitivanja negirala da je porodilja. Ona se i dalje nalazi na liječenju u bolnici u Foči.