Crna hronika
0

FBiH: Jedna osoba smrtno stradala u saobraćaju

FENA
Na području Federacije Bosne i Hercegovine u protekla 24 sata evidentirano je 95 krivičnih djela, saopćila je danas Federalna uprava policije.

Od toga je registrirano 35 teških krađa - 11 u Kantonu Sarajevo, osam u Tuzlanskom kantonu, pet u Zeničko-dobojskom, po četiri u Hercegovačko-neretvanskom i Srednjobosanskom, dvije u Unsko-sanskom i jedna teška krađa u Zapadnohercegovačkom kantonu.

Evidentirano je i 20 krivičnih djela koja se kvalificiraju kao krađa - sedam u Tuzlanskom kantonu, šest u Zeničko-dobojskom, četiri u Hercegovačko- neretvanskom, dvije u Unsko-sanskom i jedno u Zapadnohercegovačkom kantonu.

Javni red i mir je narušen 33 puta u protekla 24 sata na pdoručju Federacije, a najčešće u Kantonu Sarajevo.

Jedna osoba je smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na području Kantona 10 u ovom periodu. U cijeloj Federaciji bilo je desile su se 83 saobraćajne nesreće, i to 37 na području Kantona Sarajevo, 14 u Zeničko-dobojskom, 11 u Tuzlanskom, po pet u Srednjobosanskom i Hercegovačko-neretvanskom, po četiri u Zapadnohercegovačkom i Kantonu 10, dvije u Unsko-sanskom te jedna nesreća u Posavskom kantonu.

U njima su tri osobe zadobile teške ozljede, pet lakše, a za tri osobe nije utvrđen stepen ozljede, saopćeno je.