Crna hronika
0

FBiH: 72 krivična djela i 66 saobraćajnih nesreća

FENA
U Federaciji Bosne i Hercegovine 18. i 19. juna počinjena su 72 krivična djela. Dogodilo se 66 saobraćajnih nesreća u kojima su dvije osobe smrtno stradale, saopćeno je danas iz Federalne uprave policije.

Od 72 krivična djela, 25 su bile teške krađe, pet u Tuzlanskom, sedam u Hercegovačko-neretvanskom i 13 u Kantonu Sarajevo.

Od 16 krađa jedna je počinjena u Unsko-sanskom, dvije u Posavskom, osam u Zeničko-dobojskom, po dvije u Srednjobosanskom i Hercegovačko-neretvanskom i jedna u Sarajevskom kantonu.

Dvije provalne krađe registrirane su u Srednjobosanskom kantonu, jedna razbojnička krađa u Zeničko-dobojskom i jedan slučaj prijetnje također u Srednjobosanskom.

Policija je u ovom periodu zabilježila tri slučaja nasilja u porodici, dva u Unsko-sanskom i jedan u Tuzlanskom i slučaj falsifikovanja novčanica u Zeničko-dobojskom te slučaj krivotvorenja šasije vozila u Srednjobosanskom kantonu. Slučaj ugrožavanja sigurnosti zabilježen je u Hercegovačko-neretvanskom, razbojništvo u Kantonu Sarajevo, pet slučajeva oštećenja tuđe stvari, od kojih jedan u Zeničko-dobojskom, tri u Hercegovačko-neretvanskom i jedan u Sarajevskom kantonu.

Počinjeno je 15 ostalih krivičnih djela tokom navedenog perioda i registrirano 35 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Od 66 saobraćajnih nesreća, dvije su završene sa smrtnim ishodom, i to u Tuzlanskom i i Hercegovačko-neretvanskom, šest osoba je zadobilo teže, a 16 lakše ozljede.