Crna hronika
5

Fatimi Durak za ubistvo dječaka u Zvorniku određen pritvor, Mijat Stankić na slobodi

Piše: A. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Osumnjičenoj za ubistvo dvogodišnjeg dječaka u Zvorniku Fatimi Durak (34) određen je jednomjesečni pritvor, dok je Mijat Stankić (38) pušten na slobodu jer nisu ispunjeni uslovi za određivanje pritvora, potvrđeno je za Klix.ba u Okružnom sudu Bijeljina.

Durak se pritvor određuje od 22. augusta do 22. septembra, a prilikom izricanja kazne zatvora sudija Dane Jamina se pozvao na član 197, tačka G, Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

"Ovakva mjera pritvora se može donijeti i u vanrednim okolnostima, imajući u vidu način izvršenja krivičnog djela, posljedice i zaprijećenu zatvorsku kaznu od deset i više godina za teško krivično djelo, ubistvo djeteta. Navedeno krivično djelo u slučaju nedonošenja mjere pritvora može predstavljati stvarnu prijetnju javnom redu i miru", navode iz Okružnog suda Bijeljina.

Podsjećamo, dječaka su prije nekoliko dana ubili Durak i Stankić, a onda ga zakopali u obližnju šumu. Nakon hapšenja su priznali ubistvo.

Danas će biti izvršena ekshumacija dječakovog tijela, a potom i obdukcija nakon koje će biti poznato na koji način je došlo do ubistva.