Crna hronika
0

Esmiru Sipiću za ubistvo daidže 11 godina zatvora

Piše: E. F.
Kafana avantura u kojoj se dogodila tuča
Kafana avantura u kojoj se dogodila tuča
Odlukom Vrhovnog suda RS Esmiru Sipiću (35) iz Prnjavora potvrđena je prvostepena presuda kojom je zbog ubistva svog daidže Senada Mujanića (57) osuđen na 11 godina zatvora.

Podsjećamo, ubistvo se dogodilo 4. oktobra prošle godine u prnjavorskom mjestu Lišnja kada su se dvojica muškaraca posvađala ispred restorana Avantura.

Sipić je Mujanića na smrt pretukao letvom, udarivši ga osam puta po glavi i grudima. Optuženi je, kako je rečeno tokom sudskog procesa, ovisan o narkoticima i alkoholu.

Pravosnažno ga je osudio Vrhovni sud RS, čija sekretarka Jelena Despotović navodi da je Sudsko vijeće odbilo žalbu odbrane Sipića i potvrdilo prvostepenu presudu banjalučkog Okružnog suda.

"Žalba odbrane na presudu Okružnog suda je odbijena jer je neosnovana. Vijeće je ovom prilikom potvrdilo i izrečenu mjeru sigurnosti koja predviđa obavezno liječenje Sipića od ovisnosti", naglasila je Despotović.

Sipić je, podsjetimo, tokom suđenja zaključio sporazum o priznanju krivnje s banjalučkim Okružnim tužilaštvom, kojim je predviđeno da mu sud izrekne osam godina zatvora, kao i mjeru obaveznog psihičkog liječenja, ali je on potom odustao od tog sporazuma.