Tragedija u Njemačkoj
0

Esad G. utapao kćer i sina, a onda aktivirao bombu. Dječak preživio!

Sarajevo-x.com
Foto: Bild/DPA
Foto: Bild/DPA
Strašna porodična tragedija dogodila se u Trendelburgu u Njemačkoj. Esad G. (52) pokušao je utopiti svoju četverogodišnju kćer i jednogodišnjeg sina, a zatim je njihova tijela stavio u automobil i raznio se bombom. On i kćerka su preminuli, a dječak je preživio i ljekari se bore za njega.

Kako piše njemački "Bild", Esad G. je u srijedu došao kod bivše supruge i uzeo djecu kako bi proveo s njima poslijepodne. Navodno, par se tek nedavno razveo, te su se još uvijek privikavali na takav život. Esad je djecu trebao vratiti za 18 sati, no to se nije desilo.

Prema izvještajima policije, Esad G. je djecu najprije odveo do rijeke i pokušao ih utopiti. Najprije je gurnuo u vodu glavu četeverogodišnje kćeri, a zatim je pokušao utopiti i sina. Misleći da su djeca mrtva (pretpostavlja se da je kćerku odmah utopio), njihova tijela je stavio u prtljažnik automobila, sjeo na mjesto vozača i aktivirao eksplozivnu napravu.

U ranim jutarnjim satima pastir je pronašao automobil. Djevojčica i njen otac su bili mrtvi, a dječak je preživio i nalazi se u kritičnom stanju. Policija je objavila da je dječak prevezen u bolnicu s teškim oblikom hipotermije.

Kako navode komšije Esada G., porodica je živjela usamljeničkim životom. Navodno, Esada je žena ostavila prije nekoliko godina, no kasnije se vratila te su dobili sina.

Ponovo su se rastali prije nekoliko sedmica i navodno supruga je dala naslutiti da Esad planira ovako stravično ubistvo, a prema policijskim izvještajima ostavio je i nekoliko poruka u kojima se jasno naslućuju njegove namjere.

Kako navodi "Bild", dječak se još uvijek nalazi u bolnici u veoma kritičnom stanju.

Nije poznato da li je Esad G. državljanin BiH.