Crna hronika
0

Epilog krvavog obračuna: Emir Džinić preminuo na putu za UKC Tuzla

Piše: D. Brkić
Emir Džinić (41), iz Tuzle, podlegao je od zadobijenih povreda u krvavom obračunu koji se u subotu oko 20:50 sati dogodio na platou zgrada Avaz-Robot i Titanic u centru Tuzle.

Džinić, nekadašnji predsjednik Organizacije demobilisanih boraca, bokser i bokserski trener, dovodi se u vezu s Mersedom Hadžićem zvanim Mirso Švicarac, ubijen je ispred ulaza u zgradu u kojoj Hadžić ima stan.

U krvavom obračunu povrijeđeni su A. H. (29), M. H. (34), ali i D. R. (28) za kojeg se pretpostavlja da je član grupe suprostavljene Mersedu Hadžiću. Povrijeđeni su smješteni na Kliniku za anesteziologiju i reanimatologiju i Kliniku za neorohirurgiju.

Očevici tvrde kako su četiri osobe bile na platou između zgrada Avaz - Robot i Titanic i da su u njih nepoznati napadači osuli rafalnu paljbu iz automatskog naoružanja. Navodno, pucnjavi je prethodio verbalni obračun pripadnika zaštitarske agencije "Flek", koja je u vlasništvu braće Mehić i osoba koje su bliske Mersedu Hadžiću.

Netrpeljivost braće Mehić i Merseda Hadžića datira iz decembra 2008. godine kada je Kemal Selimović, blizak saradnik Merseda Hadžića, ubio Jasenka Hajdarhodžića, a teško ranio Damira Mehića.

Uviđaj su obavili službenici policije i kantonalni tužilac Kenan Balić, a pucnjava u centru grada, pedesetak metara od MUP-a TK, je šokirala i zabrinula građane.

Očevici tvrde kako je u vrijeme pucnjave zavladala opšta panika, jer su prestrašeni građani bježali iz obližnjih restorana i cafe – barova na sigurno. Policija MUP-a TK traga za napadačima za kojima je raspisana potjera.