Crna hronika
96

Eldar Leđen zbog ubistva sina predat u nadležnost Tužilaštva KS

Piše: E. F.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Eldar Leđen predat je danas u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva kada je u subotu, izrevoltiran njegovim plačem, svoga sina ubio bacivši ga na fotelju sa drvenim drškama.

Cijela drama koja je iznova potresla javnost odigrala se u subotu i to u ulici Avde Hodžića na broju 39, gdje je Leđen iznajmio stan u kojem je stanovao sa suprugom i njihovim četveromjesečnim sinom.

Leđen je tog dana ostao sam sa djetetom u kući dok je njegova supruga otišla na posao. Neposredno pred smrt, dječak se rasplakao, a otac ga je uporno pokušavao nahraniti.

Međutim, dječak je i dalje bio nemiran i plakao, što je iznerviralo njegovog oca. U revoltu Leđen je dijete bacio na fotelju. Dijete je pri padu udarilo glavom u drveni držač fotelje te ostalo mrtvo na mjestu.

"Moj klijent nije imao namjeru da ubije svoje dijete, a tome svjedoče i njegove suze prilikom davanja iskaza u policiji", kazao je za Klix.ba Omar Mehmedbašić, advokat osumnjičenog Leđena.

Nakon njegovog današnjeg saslušanja u Tužilaštvu KS, postupajući tužilac će odlučiti o tome da li će Kantonalnom sudu u Sarajevu predložiti da se Leđenu odredi jednomjesečni pritvor.

Cjelokupna javnost u našoj zemlji šokirana je još jednom smrću djeteta kojoj su kumovali roditelji. Komšije ovoga para u naselju Švrakino Selo danima su proživljavali dramu koja je za njih neshvatljiva i koja ih je posebno pogodila.

Upravo zbog toga nisu imali mnogo toga da kažu.

"Doselili su prije nekoliko dana, niko ih nije dobro poznavao. No, kada su došli činili su se kao normalan par", kazali su nam komšije ovoga para.

Nakon što je saznao šta se dogodilo u njegovom domu, vlasniku kuće koji je Leđenu izdao stan je pozlilo, a njegova supruga nam je kazala kako im više ne pada na pamet da bilo kome ukažu povjerenje i puste ga u svoju kuću.