Crna hronika
2

Eksplozivna naprava bačena na kuću policajca na Palama

SRNA
Na kuću policijskog službenika S.LJ., zaposlenog u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, rano jutros aktivirana je nepoznata eksplozivna naprava koja je ugrozila život ukućana i prouzrokovala veća oštećenja, rekao je Srni načelnik Centra Radenko Vasiljević.

Vasiljević je rekao da se noćas oko 1:55 sati Policijskoj stanici Pale putem telefona obratio policijski službenik S.LJ., nastanjen u ulici Jug Bogdana broj 4 u Palama i prijavio da je na njegovu kuću aktivirana nepoznata eksplozivna naprava.

Prema njegovim riječima, policijski službenici su odmah izašli na mjesto događaja i o tome obavijestili dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

"U momentu eksplozije u kući su se nalazile dvije porodice, među čijim članovima je i četvero maloljetne djece, ali, na sreću, niko nije povrijeđen", naglasio je Vasiljević.

On je dodao da je u toku uviđaj kojim rukovodi dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a preduzimaju se mjere i radnje na pronalasku izvršilaca.

"Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo osuđuje ovaj pokušaj ubistva policijskog službenika i članova njegove porodice", rekao je Vasiljević, dodavši da ovakav zločinački čin u kojem se nije vodilo računa o mogućim žrtvama ukazuje na bezobzirnost izvršilaca ovog krivičnog djela.

On je naveo da će zbog ovog krivičnog djela, CJB Istočno Sarajevo danas posjetiti direktor Policije Gojko Vasić i načelnik Uprave kriminalističke policije Zoran Mandić.

Njihovo obraćanje medijima planirano je oko 13:30 sati.