Ljubuški
0

Eksplozija na odlagalištu otpada

FENA
Policijska postaja Ljubuški zaprimila je prijavu da je nepoznati počinitelj od 16. do 22. januara postavio i aktivirao eksplozivnu napravu na radnom stroju čiji je vlasnik Javno poduzeće "Komunalno" Ljubuški, a koji se nalazio na odlagalištu otpada u mjestu Bučine.

Očevid su, po nalogu dežurnog županijskog tužitelja, izvršili policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Ljubuški i policijski službenik za protueksplozivnu zaštitu županijskog MUP-a.

Tokom očevida utvrđeno je da je nepoznati počinitelj na radni stroj postavio eksplozivnu napravu manje snage i istu aktivirao što je izazvalo neznatna oštećenja na vozačkoj kabini.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju identificiranja i privođenja počinitelja opisanog kaznenog djela.

Pripadnici policije noćas su zaprimili prijavu o pokušaju silovanja devetnaestogodišnje državljanke BiH s prebivalištem u Vitezu.

Prema navodima žrtve, ovo kazneno djelo izvršila su tri muškarca u vikendici koja se nalazi u njoj nepoznatom mjestu na području općine Široki Brijeg.

Po zaprimljenoj prijavi policijski službenici izišli su na teren i pronašli žrtvu u mjestu Buhovo, općina Široki Brijeg. Policijski službenici o svemu su izvijestili dežurnog županijskog tužitelja, a žrtvu je pregledao i medicinsku pomoć pružio dežurni liječnik Doma zdravlja Široki Brijeg. Kriminalistička obrada je u toku.