Goražde
0

Ekrem Šalo nagazio na minu

FENA
U širem rejonu Preljuće kod Goražda jutros je došlo do eksplozije zaostale minsko- eksplozivne naprave od koje je Ekrem Šalo iz sela Novakovići zadobio teže povrede.

Kako saznaje Fena, Ekrem je jutros s prijateljima pošao u sječu ogrjevnog drveta, što mu je jedina prilika da zaradi novac s obzirom na to da je nezaposlen. Međutim, u mjestu Banjača na lokalitetu Preljuće, gdje su se tokom rata nalazile linije fronta, nagazio je na minu.

Nakon što mu je prva pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici Goražde, gdje je zaustavljeno krvarenje te obavljeni dijagnostički pregledi, u skladu s ocjenama ljekara da se radi o teškim povredama noge i grudnog koša, Ekrem je upućen na UKC Sarajevo na liječenje.

"Zaustavili smo krvarenje i stabilizirali ga. Ipak je u pitanju teška povreda, i to desne potkoljenice s otvorenim multifragmentarnim prijelomom obiju kostiju te povredama grudnog koša. Povreda grudnog koša po našoj ocjeni je zabrinjavajuća jer je geler ostao u desnoj strani, ali pacijent je stabilan i nadamo se dobrom ishodu", kazao je specijalist ortopedije u Kantonalnoj bolnici Goražde Elvin Ćatović.