Crna hronika
4

Edin Veriz, osumnjičen za ubistvo starice u Sarajevu, primljen na UKCS

Klix.ba
UKCS (Foto: Klix.ba)
UKCS (Foto: Klix.ba)
Edin Veriz, osumnjičen za ubistvo D. M., rođene 1936. godine, iz Sarajeva, primljen je danas u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, nakon što se požalio na zdravstvene tegobe.

U Kliničkom centru za Klix.ba je rečeno da Veriz ima upalu pluća, da će dobiti antibiotike te da vjerovatno neće biti zadržan u bolnici. U trenutku kada se žalio na zdravstvene poteškoće, Veriz je bio u tužilačkom pritvoru.

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo, odnosno Kantonalni sud, danas bi se trebalo očitovati o određivanju mjere pritvora za osumnjičenog Veriza.

"Kantonalno tužilaštvo Sarajevo donijelo je naredbu o provođenju istrage protiv E. V. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo sa smrtnom posljedicom iz člana 289. stav 3. u vezi stava 1. Krivičnog zakona Federacije BiH. U isto vrijeme upućen je i prijedlog Kantonalnom sudu u Sarajevu za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog, iz razloga jer je za počinjenje navedenog krivičnog djela zaprijećena kazna zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora", rečeno nam je danas u Tužilaštvu.

Uviđajem je utvrđeno da je starica zadavljena te da iz stana stana nedostaju određeni predmeti, a osumnjičeni Veriz je uhapšen u subotu.