Crna hronika
0

Dvostruko ubistvo u Splitu

FENA
Split
Split
Sinoć oko 23.30 sati na parkiralištu u Vinkovačkoj ulici u Splitu dogodilo se dvostruko ubojstvo, iz još neutvrđenih razloga, u kojemu su život izgubili 22-godišnjak i 21-godišnjak, a 29-ogodišnjak s teškim ozljedama smješten u splitsku Kliničku bolnicu, izvjestila je glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj.

Zbog sumnje da je počinitelj dvostrukog ubistva priveden je 20-godišnjak i nad njim traje kriminalistička obrada.

Pretpostavlja se da su još dvije osobe sudjelovale, a njihov se identitet još utvrđuje.

Sve upućuje na to da su ubistva počinjena automatskim oružjem, najvjerojatnije "kalašnjikovim", no, policija, u interesu istrage, ne može potvrditi je li oružje pronađeno.

Neslužbeno se doznaje kako je mogući motiv ubojstva razmirica unutar narkodilerskih krugova te da su ubijeni Lovel Matković i Marino Vukšić ranije prijavljivani zbog kažnjivih djela vezanih uz opojne droge i razbojstvo te zbog nasilja, a teško je ozlijeđen Ivan Ljubić.

Prema do sada dostupnim informacijama, u trenutku ubistva nalazili su se u automobilu na parkiralištu kada im je prišlo više osoba i počelo pucati. Nakon toga počinitelji su pobjegli.

Na Matkovića je pucano i prije manje od mjesec dana pred ulazom u zgradu u kojoj živi i tada su mu propucane obje noge, no napadač nije bio utvrđen.