Crna hronika
0

Dvojica Zeničana privedena zbog posjedovanja droge

ZEDA
Uspješnom policijskom akcijom službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici pronašli su 1,6 kilograma suhe biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu cannabis i sedam stabljika visine od 50 do 180 cm, koje izgledom asociraju na opojnu drogu indijska konoplja.

Policija je privela Mirnesa H., rođen 1976. godine, i Nebojšu S., rođen 1979. godine, i protiv njih će nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zenica biti dostavljen službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Sumnja se da su neovlašteno proizvodili i stavljali u promet opojne droge.

Službenici uniformisane policije su izvršili, u ulici Branilaca Bosne kod broja 16, legitimisanje i pregled Nebojše S. i Mirnesa H. Kod Nebojše su našli 55, 5 grama marihuane.

Oni su privedeni i zadržani u u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

U cilju provjere raspoloživih operativnih saznanja i dokumentovanja izvršenog krivičnog djela kao i procesuiranja izvršilaca, uz saglasnost nadležnog tužioca, pretresena je kuća Mirnesa H. i pronađeno je 1,6 kilograma cannabisa i sedam stabljika indijske konoplje..

Pronađena materija je fotografisana i oduzeta.