Crna hronika
0

Dvojica muškarca iz Tuzle uhapšena zbog džeparenja u Banjoj Luci

SRNA
Policija je uhapsila dvojicu muškarca iz Tuzle, osumnjičene da su od tri Banjalučanina iz džepa pantalona ukrali novčanike u kojima se nalazilo ukupno 370 KM, rečeno je Srni u policiji Republike Srpske.

Uhapšeni su Mevludin Paščanović (51) i Ahmet Bajramović (41) obojica iz Tuzle.

Oni su osumnjičeni da su tri krivična djela teške krađe na naročito opasan ili naročito drzak način počinili juče između 8.00 i 11.00 sati u banjalučkom naselju Lazarevo. Hapšenje je obavljeno istog dana oko 12.00 sati.

Prva krađa počinjena je u krugu Nove pijace u Ulici braće Podgornika, gdje je ukraden novčanik sa 300 KM. Zatim je na autobuskom stajalištu u Ulici kneza Miloša prvo ukraden novčanik sa 50 KM, a nakon izvjesnog vremena i treći novčanik sa 20 KM. U sva tri ukradena novčanika osim novca nalazila su se i lična dokumenta.

Krađe su počinjene tako što su počinioci prišli žrtvi sa leđa i iz džepa pantalona izvukli novčanik, te se udaljili u nepoznatom pravcu.

Prilikom hapšenja policija je kod osumnjičenih pronašla ukradene novčanike sa novcem i lična dokumenta svih oštećenih.

Nakon kriminalističke obrade oni su pušteni na slobodu, a policija će protiv njih podnijeti izještaj nadležnom tužilaštvu za počinjena krivična djela.