Crna hronika
0

Dvojica muškaraca u Čelincu i Banjoj Luci preminula usljed smrzavanja

FENA
Dvojica muškaraca, jedan iz okoline Čelinca, a drugi iz Banje Luke, prve su žrtve smrzavanja ove zime na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti Banja Luka.

U mjestu Pašalići, u općini Čelinac, u voćnjaku neposredno pored kuće, u subotu oko 13 sati pronađeno je beživotno tijelo G.G. (1964.) iz Čelinca.

Na licu mjesta, uz prisustvu dežurnog mrtvozornika, konstatovano je da je smrt nastupila kao posledica prestanka rada srca i disanja koje je prourokovano smrzavanjem.

I u Banjoj Luci je jučer također stradao muškarac usljed smrzavanja.

Policiji je u jutarnjim satima prijavljeno da je neposredno prije prijave u banjalučkom mjestu Jošikova voda, na nekategorisanom putu, u zaseoku Mučalovići, pronađen S.M. (1955.), u besvjesnom stanju.

On je vozilom Službe hitne pomoći, prevezen radi hospitalizacije i pružanja medicinske pomoći u Odjeljenje intenzivne njege, gdje je istog dana oko 09,15 sati preminuo.

Dežurni doktor je konstatovao da je smrt nastupila kao posljedica prestanka rada srca i disanja koje je prourokovano smrzavanjem, saopćeno je danas iz CJB Banja Luka.