Crna hronika
0

Dvojica lišena slobode zbog provaljivanja u vozilo

FENA
Službenici policije III PU su 23. jula u ulici Trg međunarodnog prijateljstva, općina Novi Grad, zatekli O.A., rođen 1980. u Sarajevu i Š.S., rođen 1981. u Sarajevu, na izvršenju krivičnog djela teške krađe provaljivanjem u"golf 2", vlasništvo E.V. iz Sarajeva . Oni su lišeni slobode.

Izvršenim pregledom kod njih je pronađen i oduzet po jedan nož. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a O.A. i Š.S. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

KRAĐA MOTORNOG VOZILA
Na području općine Stari Grad jučer u 09.15 sati službenici policije Prve policijske uprave su pronašli i lišili slobode B.N., rođen 1984. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe. On je 18. jula izvršio tešku krađu u vozilo BMW, vlasništvo S.E. iz Njemačke, parkirano u ulici Jekovac, općina Stari Grad Sarajevo.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.N. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

UNIŠTAVANJE IMOVINE Na području općine Vogošća 23. jula u 03.00 sati službenici policije V PU lišili su slobode B.A., rođen 1982. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

On je razbio staklo na ulaznim vratima DZ »Vogošća« i pet stakala u haustoru zgrade u ulici Jošanička, općina Vogošća.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

NASILNIČKO PONAŠANJE Na području općine Centar zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela iz oblasti oštećenje tuđe stvari i nasilničko ponašanje lišen je jučer slobode P.B., rođen 1979. u Sarajevu, gdje je i nastanjen. On je oko 03.30 sati u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, na vozilu »škoda fabia«, kojim je upravljala B.M. iz Sarajeva, razbio prednje vjetrobransko staklo te oštetio poklopac motora.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a P.B. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

RAZBOJNIŠTVO NAD RADNICOM Na području općine Ilidža 23. jula oko 20.30 sati, u ulici Ibrahima Ljubovića, N.N. osoba je izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u STR »Men« i otuđila izvjesnu sumu novca. Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

POVRIJEĐENO DIJETE

U ulici Kamenica, općina Stari Grad Sarajevo, 23. jula oko 17.30 sati vozilo »toyota«, reg. broja 735-J-295, kojim je upravljao T.B., rođen 1983. iz Prijepolja, udarilo je i oborilo na kolovoz pješaka dijete S.F., rođeno 2001. iz Sarajeva. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške povrede desne natkoljenice zadobilo je dijete S.F., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KC bolnice Koševo, gdje je na Odjeljenju ortopedije zadržano na liječenju. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.

U KS-u 25 SAOBRAĆAJNIH NESREĆA U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 25 saobraćajnih nezgoda, od toga 23 s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama - jedna je osoba teže, a dvije lakše povrijeđene.

Zbog upravljanja vozilom pod djelovanjem alkohola iz saobraćaja su isključena dva vozača, šest osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i devet motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.