Crna hronika
0

Dvije osobe teško povrijeđene u sudaru na Podromaniji

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dva lica su teško povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na dionici magistralnom putu Podromanija-Sokolac, u mjestu Ivan Polje, opština Sokolac, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila sinoć oko 20:40 sati, učestvovali su automobil Ford Focus i teretno motorno vozilo sa priključnim vozilom nepoznatih registarskih oznaka, koje se udaljilo sa mjesta nesreće.

Tom prilikom teško su povrijeđeni vozač automobila Ford Focus čiji su inicijali T.M. i njegov suvozač R.P.

Povrijeđeni su vozilom Hitne pomoći prevezeni u Bolnicu Istočno Sarajevo, a potom je R.P. helikopterom za medicinsku evakuaciju Helikopterskog servisa Republike Srpske transportovan u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca, izvršen je uviđaj kojim je utvrđeno da je nepoznati vozač usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju puta izgubio kontrolu nad vozilom, nakon čega je došlo do prelaska priključnog vozila u suprotnu saobraćajnu stranu i njegovog udara u Ford Focus.

Operativnom radom na terenu pripadnici Policijske stanice Sokolac došli su do saznanja da se u vezu sa navedenom saobraćajnom nezgodom može dovesti lice V.D. sa Sokoca.

Osumnjičeni vozač je pronađen na području opštine Sokolac, kao i teretno motorno vozilo Scania sa priključnim vozilom na kojem su uočena oštećenja.