Crna hronika
84

Dvije osobe smrtno stradale u saobraćajnoj nesreći u Maglaju

Piše: E. M.
S mjesta nesreće (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U mjestu Goliješnica između Žepča i Maglaja na magistralnom putu M-17 večeras se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

Dežurni operativni MUP-a ZDK za Klix.ba je kazao da se nesreća dogodila oko 23:30 sati te da su smrtno stradale dvije osobe, a više njih je povrijeđeno.

Na mjestu događaja angažovani su i vatrogasci koji iz vozila izvlače tijela stradalih.

Kako javlja reporter Klixa, saobraćaj je obustavljen u oba smjera, te se odvija alternativnim pravcima. Glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Ahmić za Klix.ba je kazala kako su u nesreći povrijeđene četiri ili pet osoba čiji će stepen povreda biti utvrđen u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Nezvanično, vozila su se direktno sudarila zbog preticanja, a zbog jačine udara intervenisali su i pripadnici vatrogasne jedinice koji su rezali olupine smrskanih vozila kako bi izvukli povrijeđene.

Uviđaj su obavili pripadnici Krim sektora Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva. Saobraćaj na magistralnom putu M-17 Žepče - Maglaj u potpunosti je bio blokiran nešto više od četiri sata i odvijao se alternativnim pravcima. Više zvaničnih detalja bit će poznato ujutro