Crna hronika
43

Dvije osobe pucale tokom vježbe SIPA-e na Palama

Piše: E. F.
Službenici SIPA-e na vježbama, (Foto: SIPA)
Službenici SIPA-e na vježbama, (Foto: SIPA)
Službenici SIPA-e uhvatili su u utorak navečer na Palama dvije osobe koje su pucale u njihovoj neposrednoj blizini i to dok su izvodili vježbe.

Naime, kako je saopćeno iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, dežurna služba Policijske stanice Pale je sinoć oko devet sati obaviještena da su policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, u mjestu Račanovići, prilikom izvođenja vježbi čuli jedan pucanj.

Odmah potom su se dali u potragu te su pronašli dvije osobe od kojih je jedna imala vatreno oružje iz kojeg je najvjerovatnije ispaljen hitac.

Nakon dolaska na mjesto događaja policijski službenici su utvrdili da se radi o N. P. i G. P. te su oni odmah uhapšeni i privedeni u službene prostorije policijske stanice.

Kako je za Klix.ba kazala Danka Tešić, glasnogovornica CJB Istočno Sarajevo, u toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija te s obzirom na to da je ispaljen samo jedan metak, nema elemenata za druga krivična djela.