Crna hronika
0

Dva napada na osoblje GRAS-a

FENA
Dvojica uposlenika Gradskog saobraćaja napadnuta su danas u odvojenim incidentima, saopćeno je iz GRAS-a.

U prvom slučaju, oko 11.10 sati jedan od putnika koji se nalazio na trolejbuskom terminalu Otoka bez ikakvog povoda i razloga prišao je i drvenim štapom po glavi udario kontrolora naplate M.R. (45) .

Uviđaj na licu mjesta izvršila je PU Novi Grad, koja je uzela i izjavu od napadača. Ekipa Hitne pomoći na licu mjesta je pružila prvu pomoć kontroloru naplate, te ga prebacila u CUM KC Koševo gdje su izvršene potrebne ljekarske pretrage i zašivanje nastale posjekotine. Kontrolor naplate je zadobio povrede glave te je upućen na bolovanje.

Vozač autobusa F.K. (51) na liniji br. 16 za Bare je u povratku iz Bara na stajalištu Ciglane oko 12.35 sati prilikom prijema putnika napadnut od dviju putnica.

Prilikom prijema putnika vozač je zamolio da putnici pokažu kartu , a dvije djevojke su rekle da nikad neće kupiti kartu te su izrekle brojne psovke i pogrdnim riječima nazivale vozača.

Vozač je zatim radiovezom pozvao kontrolu naplate, kada ga je jedna od tih udarila šakom u predjelu srca, a druga pogodila flašom u glavu. Napadačice su zatim pobjegle s lica mjesta, a uviđaj je izvršila PU Centar. Vozač je nakon izvršenih ljekarskih pretraga upućen na bolovanje.

Kontrolor naplate je 12 godina uposlenik preduzeća GRAS-a, a vozač autobusa 21 godinu i do sada nisu imali problema niti bilo kakavih konflikata u odnosu prema putnicima.