Crna hronika
0

Duška Savanovića ubio maloljetni sin

FENA
Za maloljetnog G.S. iz Prijedora određen je pritvor jer je priznao ubistvo svog oca Duška Savanovića (1961.) iz Donje Dragotine kod Prijedora.

Dežurna tužiteljica Sanda Josić je u izjavi novinarima potvrdila da je jutros ispitala maloljetnika nakon što su ga ovlašteni radnici Stanice javne bezbjednosti Prijedor predali u nadležnost Okružnog tužilaštva.

Njen prijedlog da se maloljetniku odredi pritvor u trajanju do mjesec dana je prihvaćen.

Podsjećamo, policijskoj stanici 2 u Prijedoru je 24. jula oko 22.30 sati prijavljeno da je nepoznata osoba iz vatrenog oružja pucala na Duška Savanovića i njegovog malodobnog sina na ulaznim vratima njihove porodične kuće i da je pobjegla.

Savanović je tom prilikom zadobio dvije smrtonosne prostrijelne rane na tijelu, a na licu mjesta nađene su dvije čahure iz automatske puške.

Za maloljetnika je naknadno konstatirano da nema povreda, ali je zbog šoka u kojem se nalazio, upućen na pretrage u Klinički centar Banja Luka, te prijedorsku bolnicu.

Istragom policije koja je otkrila tragove i oružje iz koga je pucano, došlo se do saznanja da je maloljetni sin, G.S., pucao u svog oca.

Sve se dešavalo u vrijeme kada u spomenutom selu zbog nevremena nije bilo električne energije.

Savanović je radio kao otpravnik vozova na željezničkoj stanici u Svodni, općina Bosanski Novi.