Crna hronika
3

Dukić: Osveta prema Redžiću najvjerovatniji motiv dvostrukog ubistva u Prijedoru

FENA
Načelnik Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Prijedor Radomir Dukić potvrdio je večeras da je, po dosadašnjim informacijama policije, osveta motiv zbog kojih je Zikrija Krkić (41) ubio Muharema Balića i Almira Redžića, 28.jula, u jednom ugostiteljskom objektu u Trnopolju kod Prijedora.

"Ranije smo rekli da su isključeni kao motivi ubistva koristoljublje, vjerska i nacionalna mržnja i netrpeljivosti, a osveta je najvjerovatniji motiv, i to osveta usmjerena prema mlađoj žrtvi", rekao je Dukić na vanrednoj pres-konferenciji u Prijedoru, navodeći samo inicijale osumnjičenog za ovo krivično djelo.

Prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu osumnjičenog za dvostruko ubistvo pronađena je, kako je rekao, veća količina naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

"Pronađeni su i tragovi i predmeti koji su kao dokazni materijal dostavljeni na vještačenje", potvrdio je Dukić.

On je naveo da osumnjičeni svojim izgledom podsjeća na pripadnike vehabijskog pokreta i da tokom kriminalističke obrade nije negirao da je pripadnik tog pokreta.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Prijedor je još kazao i da se istraga o ovom slučaju nastavlja te da je policija od momenta ubistva radila danonoćno, gotovo 70 sati.

"Trpjeli smo izuzetno jake pritiske sa mnogih strana, od medija, nevladinog sektora, a naročito od političkih partija - rekao je Dukić i najavio da će se policija u narednom periodu „pozabaviti svima koji su istragu vodili u pogrešnom smjeru, koji su svjesno obmanjivali javnost i koji su navodili istragu u pogrešan pravac“.

Balić i Redžić ubijeni su 28. jula u večernjim satima u kafiću "San" u Trnopolju kod Prijedora.

Irhan Redžić, vlasnik ugostiteljskog objekta "San" u Trnopolju, zatekao je njihova beživotna tijela u tom objektu te je slučaj odmah prijavio policiji.