Crna hronika
0

Državljanin Hrvatske uhapšen na GP Gabela

Sarajevo-x.com
Policijski službenici Jedinice granične policije Doljani su 1. oktobra 2011. godine, na Međunarodnom graničnom prijelazu Gabela polje I, prilikom ulaza u Bosnu i Hercegovinu lišili slobode D.M. (1973.), državljanina R. Hrvatske.

Graničnom kontrolom je ustanovljeno da D.M. traži Interpol Sarajevo zbog krivičnog djela "prevara-pronevjera". U trenutku kontrole osoba se nalazila na suvozačkom mjestu u putničkom motornom vozilu marke "Opel", hrvatskih registarskih oznaka. Uhapšeni je dan kasnije predat u nadležnost Suda BiH. Spriječeno krijumčarenje 980 kutija cigareta

Policijski službenici Jedinice granične policije Gradiška su isti dan u 15:40 sati, na izlazu iz BiH, na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina, spriječili krijumčarenje 980 kutija cigareta marke "LD".

Cigarete su otkrivene u putničkom motornom vozilu marke "Audi", njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Hrvatske T.Ž. (1969.). Policijski službenici su cigarete sa bh. akciznim markicama otkrili u prtljažniku na mjestu rezervnog točka i u dječijim sjedalicama.

Lice i cigarete su na dalje postupanje predati Upravi za indirektno oporezivanje BiH.