Slavonski Brod
0

Državljanin BiH D.P. 'pao' sa 13 kg marihuane

Piše: A. Karadža
Foto: PU Brodsko-posavska
Foto: PU Brodsko-posavska
Bh. državljanin, star 25 godina, inicijala D.P. uhapšen je u nedjelju navečer na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu nakon što je u njegovom vozilu pronađeno 13 kg marihuane, potvrdila je za Sarajevo-x.com, Kata Nujić, portparol Policijske uprave Brodsko-posavske.

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod policijski službenici su u saradnji sa službenicima carine prilikom redovne granične kontrole u privatnom automobilu marke "Opel Corsa“ bh. nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, uočili umotane pakete u prostoru za rezervni točak.

Nakon toga je, na osnovu sudskog naloga, izvršena pretraga automobila, kojom je ispod sjedišta vozača i suvozača, u pretincu i prtljažnom prostoru na mjestu za rezervni točak pronađeno ukupno 13 paketa umotanih u najlon i omotanih ljepljivom trakom u kojima se nalazila suho-zelena biljna tvar ukupne težine 13.202,9 grama, a koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu tipa marihuana. Također su izuzeta tri mobilna uređaja, 400 eura i 60 konvertibilnih maraka.

Kako navode iz Policijske uprave Brodsko-posavske, nastavlja se daljnja kriminalistička obrada, te će 25-godišnjak 14. septembra uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje u počinjenje krivičnog djela zloupotrebe opojnih droga biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Slavonskom Brodu.