Crna hronika
11

Drama u Bugojnu: U krađi vozila povrijeđen policajac

FENA
Prava drama odvijala se sinoć u Bugojnu tokom krađe vozila marke "Golf 2“ u Sultan-Ahmedovoj ulici, kojom prilikom je teško povrijeđen policijski službenik E.Č. iz toga grada.

"Odmah po prijavi slučaja u PS Bugojno oko 22.45 sati organizirana je potjera za ukradenim vozilom, i izvršena blokada cijele općine. Nakon saznanja da se ukradeni automobil nalazi u naselju Kula, aktivnosti policije su intenzivirane, a vozač tog vozila se dao u bjekstvo. U jednom od pokušaja da ga zaustave u mjestu Zlatarica na pravcu prema Rostovu, umjesto da postupi po naredbi službene osobe, kradljivac je nasrnuo vozilom na policajca E.Č., nanijevši mu teške tjelesne povrede noge. Drugi policajac je, u samoodbrani, upotrijebio vatreno oružje, te je pucao u točkove vozila. U tom momentu, vozač uradenog vozila je uspio pobjeći i za njim se još uvijek traga, zbog počinjenja krivičnog djela "napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti", kazao je za Agenciju Fena Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a SBK-a.

On je potvrdio, također, da je u blizini ukradenog automobila zatečena i jedna ženska osoba, nad kojom se trenutno vrši kriminalistička obrada u PS Bugojno.

Očekuje se da će više informacija o ovom slučaju biti poznato po okončanju istražnih radnji, te da će muška osoba za kojom se traga biti identificirana i pronađena u toku dana.