Crna hronika
6

Dobojlija uhapšen zbog pokušaja ubistva

FENA
Policija u Doboju danas je oko 16,30 sati lišila slobode Gorana Mihajlovića (35) iz Doboja, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Navedena osoba je sinoć oko 23,15 sati iz vatrenog oružja pucala u pravcu Rizaha Škilje, s područja općine Tešanj, u Federaciji BiH, koji je upravljao putničkim vozilom marke "golf 4“ i kretao se ulicom Kneza Lazara u Doboju.

Povrijeđenih osoba nije bilo, a ispaljeni metak prošao je kroz zadnja lijeva vrata vozila.

Odmah po izvršenju krivičnog djela izvršilac je napustio mjesto događaja, saopćeno je iz CJB Doboj, uz navođenje inicijala ovog krivičnog djela.

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 izvršili su uviđaj i izuzeli predmete i tragove pronađene na licu mjesta, istovremeno preduzimajući potrebne mjere i radnje na pronalasku odbjeglog izvršioca.

U toku dana izvršilac je pronađen i lišen slobode u iznajmljenom stanu u Doboju. Izvršenim pretresom stana koji je koristio pronađeni su i izuzeti predmeti koji mogu poslužiti kao materijalni dokaz u daljem krivičnom postupku.

Nakon izvršene kriminalističke obrade G.M. će zajedno sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.