Crna hronika
2

Doboj: Mašinovođa udario u stub pa ispao iz lokomotive

Piše: E. F.
Mašinovođa iz Doboja, Milorad Miličević (28), povrijeđen je nakon što je u nedjelju, u blizini Željezničke stanice Doboj, ispao iz lokomotive kojom je upravljao.

Kako je saopćeno iz Centra javne bezbjednosti Doboj, mašinovođa je otvorio vrata lokomotive koja je bila u pokretu te se nagnuo kako bi provjerio električne uređaje na krovu lokomotive.

U tom momentu, lokomotiva je prolazila pored jednog od stubova pružnog postrojenja, prilikom čega je Miličević, udarivši u stub, ispao iz lokomotive.

U trenutku nesreće sa Miličevićem je u smjeni bio kolega Nebojša Dragojlović (46),koji je odmah zaustavio lokomotivu i pritekao je povrijeđenom kolegi kako bi mu pružio pomoć.On je pozvao hitnu pomoć i vozilom dobojske Hitne pomoći povrijeđeni mašinovođa je prevezen u Bolnicu „Sveti apostol Luka“ u Doboju,gdje je zadržan na liječenju.

"O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac, a po dobijanju izvještaja o stepenu zadobijenih povreda bit će obaviješten i inspektor za zaštitu na radu", saopćeno je iz CJB Doboj.