Crna hronika
0

Doboj: Maloljetnici izvršili razbojništvo

FENA
Policijska stanica Teslić je Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv trojice maloljetnika nastanjenih na području općine Teslić zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo razbojništva.

Prijavljeni su zajedno pripremali izvršenje krivičnog djela i učestvovali u maskiranju sedamnaestogodišnjaka koji je 2. juna uz prijetnju oružjem, za koje je kasnije utvrđeno da se radi o plastičnom pištolju, od trgovkinje u kiosku „Mimi“ u Tesliću, vlasništvo preduzeća d.0.0 „Gana“, otuđio novac od dnevnog pazara i šteku cigareta.

Nakon izvršenja krivičnog djela, maloljetnici su podijelili novac pribavljen izvršenjem krivičnog djela koji su kasnije potrošili.

Kriminalistička policija Policijske stanice Teslić pronašla je odbačen plastični pištolj za koji postoje osnovi sumnje da je korišten prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela.

Nad navedenim maloljetnicima izvršena je kriminalistička obrada uz prisustvo roditelja i predstavnika Centra za socijalni rad Teslić, saopćio je danas Centar javne bezbjednosti Doboj.