Porodična tragedija
0

Djed Save Miloševića sina je ubio zbog nasljedstva

Sarajevo-x.com
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug
Otkriveni su detalji svađe koja je u petak navečer izbila između djeda i oca srbijanskog fudbalera Save Miloševića, a nakon čega je djed Savo ubio svog sina Stevu pucnjem iz puške.

Kako piše list Pres, svemu je prethodio spor oko imovine. Ubistvo se dogodilo na porodičnom imanju u selu Glavičice kod Bijeljine, jer 83-godišnji Savo nije htio sinu prepisati zemlju.

Portparol bijeljinske policije otkrio je da je nakon svađe djed fudbalera otišao u kuću, uzeo pušku Kratež M-48 i pucao u sina, kojeg je pogodio u grudi i on je na putu prema bolnici preminuo.

Tokom uviđaja pronađena je puška i Savo Milošević je odmah uhapšen i predat okružnom tužilaštvu.

Fudbalera Miloševića vijest o porodičnoj tragediji zatekla je u Crnoj Gori, odakle je odmah krenuo u Glavičice. Njegov prijatelj Slavko Bojanić rekao je novinarima da su svi u selu zatečeni tragedijom i da su Miloševići "porodica za primjer".

I brat 83-godišnjeg starca, koji živi u kući pored, kazao je za Pres da ništa nije ukazivalo na to da će doći do ubistva i da su svi u šoku, ali da su se otac i sin i ranije znali posvađati zbog zemlje.

Prema nezvaničnim informacijama, stari Savo je namjeravao da zemlju prepiše unucima, Savi i Andriji, a ne sinu Stevi. Razlog za to je navodno bila vanbračna zajednica Steve Miloševića sa izvjesnom Zoricom, s kojom je živio nakon smrti Savine majke Dragice.