Srbac
0

Dječak poginuo od eksplozije bombe

SRNA
Osmogodišnji dječak Simo Rakić poginuo je danas u Bajincima kod Srpca, a njegova godinu dana starija sestra Aleksandra teško je povrijeđena od eksplozije ručne bombe koju su pronašli u travi i neoprezno aktivirali tokom čuvanja stoke, rečeno je Srni u Policijskoj stanici u Srpcu. Od eksplozije bombe dječak je smrtno stradao, a djevojčica je teško povrijeđena po nogama, zbog čega je nakon zdravstvene obrade u Domu zdravlja u Srpcu prevezena u opštu bolnicu u Gradišci i za sada je van životne opasnosti, rečeno je u policiji.

Sa djecom je stoku čuvao njihov otac Dragan koji je u trenutku nesreće, koja se dogodila oko 12:00 časova, nedaleko od njih brao kupine.

Policija je pronašla još jednu neeksplodiranu bombu nedaleko od mjesta nesreće. Teren je obilježen, a stanovništvo upozoreno da se ne kreće ovim prostorom dok pripadnici Civilne zaštite iz Srpca i demineri ne obave svoj posao, navode u Policijskoj stanici u Srpcu.

"Stotinama godina mještani Bajinaca kolektivno izvode stoku na ispašu na utvaj (prostrani pašnjak) i nikad se nešto slično nije dogodilo. Kakav je to ljudski um da može sa smećem baciti i bombe koje su potencijalni ubice stoke, ali i ljudi", rekao je Srni komšija nastradalih Stevan Sember.

Uviđaj je, uz prisustvo pripadnika Policijske stanice iz Srpca, obavio okružni javni tužilac iz Banjaluke Aleksandar Simonović koji je naložio da se tijelo nastradalog dječaka preveze na obdukciju u Banjaluku.