Mještani će blokirati prugu i cestu
0

Dječak iz Ilijaša i dalje u životnoj opasnosti

Piše: N. J.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Petnaestogodišnji Emsad Š. koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se u nedjelju popodne dogodila u Lješevu kod Ilijaša i dalje je u životnoj opasnosti, potvrđeno je za Sarajevo-x.com u bolnici Koševo.

U ovoj su nesreći smrtno stradala dvojica Emsadovih drugova Hasan Šaban (14) i Rifet Alić (15), nakon što je voz udario u Golf kojim su prolazili preko pružnog prelaza u Lješevu. Emsad je s teškim povredama prevezen u bolnicu Koševo, gdje je protekle noći imao više operacija.

"Pacijent je zadobio tešku politraumu (povrjeđivanje nekoliko organa) i njegovo je stanje izuzetno teško", rekla je Biljana Jandrić, glasnogovornica bolnice Koševo.

Kako se navodi, 14-godišnji Hasan Šaban uzeo je ključeve Golfa 2 od svog oca koji je spavao, a potom pozvao drugove da se provozaju po naselju. Nažalost, dječija igra završila je tragično. Na pružnom prelazu udario ih je voz koji je išao velikom brzinom, a Hasan Šaban i Rifet Alić poginuli su na mjestu događaja.

Mještani Lješeva su nakon ove nesreće najavili blokadu pruge i ceste, jer za nesreću krive Općinu Ilijaš i Željeznice FBiH, budući da pružni prelaz nije propisno obilježen i uređen.