Crna hronika
0

Direktor rudnika "Ljubija" dodijelio stan radniku drugog preduzeća

FENA
Stanica javne bezbjednosti Prijedor podnijela je izještaj protiv B.G. (1948.), direktora «Rudnika željezne rude Ljubija» AD Prijedor, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Prijavljeni direktor je 1. marta koristeći se svojim položajem nezakonito dodijelio dvosoban stan u Prijedoru L. R., radniku drugog preduzeća, čime je načinio štetu preduzeću od najmanje 30.000 KM, saopćeno je danas iz MUP-a RS-a.

Stanica javne bezbjednosti Zvornik je Okružnom tužilaštvu u Bijeljini podnijela izvještaj protiv M.S. (1975.) nastanjenog u Banji Koviljači zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Prijavljeni je kao odgovorna osoba u preduzeću AD «Vodoprivreda Drina» Zvornik od 2003. do 2006. uskratio novac koji predstavlja javni prihod na taj način što preduzeće nije obračunavalo niti plaćalo zakonom propisane poreze, doprinose i naknade od 40.472,02 KM, za koji iznos je oštećen budžet RS-a.