Crna hronika
171

Direktor Lavić na saslušanju u Tužilaštvu KS: Učenica dolazila u specijalne prostorije škole

Piše: E. F.
Suad Lavić
Suad Lavić
Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu donio je naredbu o 24-satnom zadržavanju Suada Lavića, direktora JU "Deseta osnovna škola Ilidža", nakon što je jučer uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo spolni odnos s djetetom.

Kako nam je potvrdila Amela Zahirović iz Odjela za odnose sa javnošću Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, Lavić će tokom današnjeg dana biti saslušan.

"Nakon saslušanja, u roku od 24 sata postupajući tužilac će donijeti odluku o eventualnim daljnjim mjerama koje će biti poduzete protiv osumnjičenog", kazala je Zahirović.

Inače Lavić je uhapšen i prije nego što se slegla prašina nakon hapšenja Kenana Vučijaka, direktora JU Osnovna škola "Isak Samokovlija" u Sarajevu, zbog ucjenjivanja jedne turističke agencije.

Novi skandal je ponovno šokirao građane i ovaj put u daleko većoj mjeri. Naime, pripadnici krim-policije FUP-a su po naredbi i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo uhapsili Sudu Lavića, direktora "Desete osnovne škole Ilidža" zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo spolni odnos sa djetetom, odnosno da je u proteklom periodu zlostavljao jedno dijete radi zadovoljenja svog seksualnog nagona.

Navodno je u proteklom periodu Lavić policiji prijavljivan u nekoliko navrata i to zbog upućivanja prijetnji te falsifikovanja potpisa.

Školski odbor je navodno namjeravao smijeniti Lavića, ali su se bojali osvete zbog jakih veza direktora, koji je brat Senadina Lavića.

Kako se čini, Lavića su organima gonjenja prijavile njegove kolege koje su primijetile da u specijalne prostorije škole dolazi jedna učenica. Pratili su ga i ubrzo shvatili šta se dešava, s obzirom da je samo direktor imao ključeve pomenute prostorije koja je namještena te ima neprozirne zavjese.

Inače, Lavić je poznat i kao Sudo Lav koji je također pokušao graditi i muzičku karijeru te čije se pjesme i danas mogu naći na internetu.